TS Grewal Solutions for Special Purpose Books I – Cash Book Class 11 Accountancy Chapter 9

0
4862

TS Grewal Solutions for Class 11 Accountancy Chapter 9 – Special Purpose Books I – Cash Book

Question 1.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q1-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q1-2

Question 2.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q2-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q2-2

Question 3.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q3-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q3-2

Question 4.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q4-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q4-2

Question 5.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q5-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q5-2

Question 6.
Record the following transactions in a suitable Cash Book and find out the cash and bank balances:
i. Commenced business with cash Rs.50,000.
ii. Deposited in bank Rs.40,000.
iii. Received cash from Mohan Rs.950.
iv. Bought goods for cash Rs.10,000.
v. Bought goods by cheque Rs.15,000.
vi. Sold goods by cheque for Rs.20,000 and deposited in bank on the same day.
vii. Paid to Arun by cheque Rs.1,900.
viii. Drew from bank for office use Rs.1,000.
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q6

Advertisement

Question 7.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q7-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q7-2

Question 8.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q8-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q8-2

Question 9.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q9-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q9-2

Question 10.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q10-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q10-2

Question 11.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q11-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q11-2

Question 12.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q12-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q12-2

Question 13.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q13-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q13-2

Question 14.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q14-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q14-2

Question 15.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q15-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q15-2

Question 16.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q16-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q16-2

Question 17.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q17-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q17-2

Question 18.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q18-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q18-2

Question 19.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q19-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q19-2

Question 20.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q20-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q20-2

Question 21.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q21-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q21-2

Question 22.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q22-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q22-2

Question 23.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q23-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q23-2

Question 24.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q24-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q24-2

Question 25.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q25-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q25-2
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q25-3

Question 26.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q26-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q26-2

Question 27.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q27-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q27-2

Question 28.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q28-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q28-2

Question 29.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q29-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q29-2

Question 30.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q30-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q30-2

Question 31.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q31-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q31-2
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-chapter-9-special-purpose-books-i-cash-book-Q31-3

Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here