PHP error in Ad Inserter block 1 - Block 1
Warning: Undefined variable $link

TS Grewal Solutions for Trial Balance Class 11 Accountancy Chapter 12

TS Grewal Solutions for Class 11 Accountancy Chapter 12 – Trial Balance

Question 1.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-1-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-1-2

Question 2.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-2-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-2-2

Question 3.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-3-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-3-2
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-3-3
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-3-4
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-3-5
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-3-6
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-3-7

Question 4.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-4-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-4-2
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-4-3
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-4-4
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-4-5
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-4-6
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-4-7
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-4-8

Question 5.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-5-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-5-2

Question 6.
From the following ledger balances prepare Trial Balance:
Capital – Rs.20,800;Rent Outstanding – Rs.1,420;Amount due to Param – Rs.15,000;Drawing – Rs.2,800; Goodwill – Rs.12,000;Interest Received – Rs.2,000; Discount Received – Rs.1,580;Amount due from Deepan – Rs.26,000.
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-6

Question 7.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-7-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-7-2
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-7-3
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-7-4
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-7-5
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-7-6
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-7-7
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-7-8
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-7-9

Question 8.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-8-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-8-2

Question 9.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-9-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-9-2

Question 10.
From the following balances extracted from the Ledger of Sri Narugopal, prepare Balance as on 31st March, 2015:
Capital Rs.75,00,000;Building Rs.7,50,000; Plant Rs.15,00,000;Stock on 1st April 2014, Rs.12,50,000;Cash in Hand Rs.2,500; Cash at Bank Rs.5,75,000;Commission Received Rs.1,75,000;Rates, Taxes and Insurance Rs.30,000;Discount (Dr.) Rs.55,000; Discount (Cr.) 45,000; Purchases Return Rs.50,000;Sundry Creditors Rs.2,50,000;Interest Received Rs.30,000;Sales Rs.62,50,000; Repairing Charges Rs.1,25,000; Book Debts Rs.15,00,000;General Expenses Rs.3,00,000;Rent Rs.62,500; Wages Rs.5,00,000;Purchases Rs.48,00,000; Furniture Rs.1,20,000;Carriage and Freight Rs.75,000;Sales Return Rs.90,000; Delivery Van Rs.5,00,000;Loan Advanced Rs.6,00,000; Travelling Expenses Rs.50,000; Office Salaries Rs.6,25000, Drawings Rs.6,00,000
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-10

Question 11.
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-11-1
Solution:
ts-grewal-solutions-class-11-accountancy-bank-reconciliation-statement-11-2

Leave a Comment

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add www.imperialstudy.com to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×